Bezoek ons ook op

Je bent momenteel hier: Home > Activiteiten > VPP-denkavond ondersteuningsmodel M-decr...

VPP-denkavond ondersteuningsmodel M-decreet

Het Vlaams Patiëntenplatform neemt deel aan een consultatieronde op het kabinet van Onderwijs over de uitvoering van het M-decreet. Dit overleg vindt plaats met verschillende ouderverenigingen en andere belangengroepen en heeft als doel te informeren over het afgelegde traject van het M-decreet. Zo wordt er teruggeblikt op de maatregelen die ondertussen werden genomen, maar wordt ook gekeken naar de toekomst. Er is reeds een samenkomst geweest op 21 september en op 19 oktober.

We merken dat het M-decreet goede intenties heeft maar niet altijd gemakkelijk te verwezenlijken is in de praktijk.  Daarom is er door het beleid een nota opgemaakt die via een toekomstgericht ondersteuningsmodel leerlingen én leerkrachten meer wil ondersteunen in het gewoon onderwijs.

Al de betrokken actoren (ouderverenigingen, vakbonden, onderwijskoepels,…) hebben nu tijd gekregen tot 30 november om reacties van hun achterban te verzamelen. Het VPP vindt het belangrijk jullie feedback op deze nota mee te nemen en organiseren daarom een denkavond op woensdag 23 november 2016 van 19u00 tot 21u00.

We organiseren de denkavond aan de hand van de thema’s en krijtlijnen die in de nota aan bod komen. Daarnaast stellen we ook de verschillende modellen voor die in de nota aan bod komen. 

Praktisch

De denkavond vindt plaats in de lokalen van het Vlaams Patiëntenplatform, Groenveldstraat 15 te 3001 Heverlee.

Inschrijven kan bij Eline Bruneel via eline.bruneel@vlaamspatientenplatform.be of 016/23 05 26. 

Voor alle informatie

Mail ons: secretariaat@ms-vlaanderen.be
of bel op 011 80 89 80

Secretariaat MS-Liga Vlaanderen vzw
Boemerangstraat 4
3900 Overpelt

Word lid van de MS-liga

Word lid van de MS-liga en geniet van volgende voordelen:

  • een gratis sociale dienstverlening
  • de mogelijkheid tot het verkrijgen van leningen en financiële steun
  • deelname aan diverse activiteiten
Meer weten?